FRA CHOKOLADEFABRIKANT TIL SENGEINNOVATØR

FRA CHOKOLADEFABRIKANT TIL SENGEINNOVATØR

Historien om familiefirmaet DUX®.

Lige siden DUX blev grundlagt i 1926, har vores ambition været at fremstille verdens skønneste senge. Andet har aldrig været på tale for os. DUX-sengen er resultatet af avanceret søvnforskning og teknik – kombineret med klassisk svensk håndværk. Et grænseoverskridende samarbejde med din gode nattesøvn som det endelige mål.

Men lad os for en stund skrue tiden tilbage til 1924 – året, hvor historien om DUX begyndte. Vi befinder os i Chicago, i selskab med en vis Efraim Ljung, en svensk chokoladefabrikant på forretningsrejse i den fagre nye verden. 

”Our beds should be the world’s greatest place for recovery.” Efraim Ljung
OPVÅGNINGEN

OPVÅGNINGEN

Efraim Ljung tjekkede ind på et lille, uanseligt hotel i centrum af Chicago som chokoladefabrikant – og tjekkede ud som sengeinnovatør. Natten førte til en brat opvågning – i dobbelt forstand. ”Hvordan kan en seng være så skøn?”, spurgte han sig selv om morgenen efter en nattesøvn bedre end noget, han nogensinde tidligere havde oplevet.

EN FASCINERENDE OPDAGELSE

EN FASCINERENDE OPDAGELSE

Nysgerrigheden overmandede ham, og efter en kort drøftelse med sin samvittighed, fandt Efraim lommekniven frem og lagde et forsigtigt snit i madrassen. Opdagelsen forbavsede og fascinerede ham: sengen var konstrueret af fjedrende stålspiraler. Han sydede omhyggeligt madrassen sammen igen, men billedet af, hvad han havde set, tog han med sig hjem til Sverige.

UNIK SPIRALTEKNIK

UNIK SPIRALTEKNIK

Han kunne ikke ryste tankerne om den fjedrende seng og den gode søvn, den havde givet, af sig. Efraim lagde efterfølgende sin virksomhed i konfekturebranchen til side og begyndte at eksperimentere med fjedrende stålspiraler af forskellig styrke og spændstighed. Anstrengelserne førte senere frem til den første DUX-seng – med en føjelig og unik spiralteknik, der reagerer på tryk og tyngde.

KVALITET, INNOVATION OG HÅNDVÆRK

KVALITET, INNOVATION OG HÅNDVÆRK

I 1950’erne og 1960’erne udvidedes virksomheden til også at omfatte sofaer og lænestole. I 1980’erne skabte man butikskonceptet DUXIANA, der senere blev videreudviklet til en designhotelkæde med samme navn. I dag er DUX repræsenteret i 22 lande og er et stærkt symbol på kvalitet, innovation og håndværk over hele verden – præcis som Efraim Ljung ønskede det for over 85 år siden.

VORES VISION DRIVER OS FREM

VORES VISION DRIVER OS FREM

Selve ordet DUX betyder ”leder” på latin, og lederånden har gennemsyret virksomheden lige fra begyndelsen. Efraims brændende nysgerrighed og konstante stræben efter forbedring har levet videre i generation efter generation i familien Ljung.